Aarhus Inside logo

Skab din egen kunstudstilling på ARoS i vinterferien

Skab din egen kunstudstilling på ARoS

Dato

Start

Hvor

Arrangør

Oplev Skab din egen kunstudstilling på ARoS i vinterferien

Skab din egen kunstudstilling på ARoS i vinterferien

Oplev en interaktiv kunstoplevelse på ARoS denne vinterferie.

ARoS byder børn og alle med en barnlig sjæl velkommen til at skabe deres egen kunstudstilling fra den 10. til 18. februar. Dette finder sted samtidig med, at ARoS præsenterer nye udstillinger fra museets egen samling i 2024.

Takket være støtte fra Spar Nord Fonden, bliver Niveau 5 på ARoS omdannet til en kreativ workshop, hvor familier får mulighed for at prøve kræfter som kuratorer. Her kan de arrangere deres egen kunstudstilling ved hjælp af 50 reproduktioner af værker fra museets samling.

16 stationer vil blive indrettet i galleriet, hvor besøgende kan iføre sig hvide handsker og engagere sig i udviklingen af deres udstillingsidéer. Det giver en unik chance for at arbejde med kunstværker og samtidig udstille dem for museets øvrige gæster.

Rebecca Matthews, museumsdirektør på ARoS, understreger museets engagement i at skabe meningsfulde og inspirerende oplevelser for børn, unge og familier. ARoS’ samling, som spænder over 250 års historie, giver gæsterne mulighed for at fortælle deres egne historier og udtrykke deres syn på verden gennem kunsten.

Udover de kendte værker, vil der også være reproduktioner af værker, som normalt befinder sig i museets magasin. Museets formidlingsassistenter står klar til at dele viden og give feedback.

I galleriet kan besøgende desuden farvelægge tegninger af udvalgte værker eller samle store puslespil baseret på ARoS’ samling.

Bo Uggerhøj fra Spar Nord Fonden fremhæver, hvordan denne aktivitet i vinterferien giver børn og unge chancen for at engagere sig kreativt uden forhåndsviden om kunst.

Aktiviteterne er åbne dagligt fra kl. 10.00 til 16.00 i perioden 10.-18. februar 2024.

Samtidig kan besøgende opleve en nyophængning af ARoS’ samling på Niveau 6, med værker af kunstnere som Andy Warhol og Olafur Eliasson.

Et særligt højdepunkt på Niveau 6 vil være Ron Muecks ikoniske skulptur Boy, sammen med to andre af hans værker, A Girl og Women with Shopping.

Disse særlige vinterferieaktiviteter på ARoS er åbne for alle og gratis med betalt entré til museet.
Børn under 18 år har altid gratis adgang.
Madpakker kan nydes i ‘Madkassen’ på Niveau 3, og Caféen på Niveau 4 tilbyder børnevenlige måltider.

Find oplevelser i Aarhus i Eventkalenderen

Aarhusinside.dk er en platform, der samler og formidler information om events i Aarhus.
Vi opdaterer løbende vores hjemmeside med nye events, men vi kan ikke garantere, at alle informationer er fuldstændig korrekte. Der kan forekomme ændringer i datoer, tidspunkter, priser og andre detaljer. Vi opfordrer derfor til, at du altid dobbelttjekker informationen hos arrangøren af eventet, inden du planlægger din deltagelse.

Har du spørgsmål til et specifikt event? Kontakt da venligst arrangøren direkte. Du finder kontaktoplysninger på eventens hjemmeside eller på Aarhusinside.dk.

Her er et par tips til at bruge Aarhusinside.dk:

  • Brug søgefeltet til at finde specifikke events.
  • Browse kategorierne for at finde events, der matcher dine interesser.
  • Følg os på Facebook og Instagram for at få inspiration og opdateringer.