Tivoli Friheden

3 gange om året skaber Tivoli Friheden ekstra magi for deres gæster..

Friheden kan byde på meget mere end en tur med børnene i en af karrusellerne eller de andre forlystelser.

3 gange om året åbner Friheden op for en brag af en udsmykning af hele parken. I sommerperioden er det mange tusinde blomster, som du kan nyde til Blomsterfestivalen. I efterårsferien er Friheden hjemsøgt af spøgelser, der husere rundt blandt de mange græskar til Halloween. Og til november og december kan du nyde hele parken, der lyser op i et smukt juleland.

Her kan du få en oplevelse uanset, om du har børnene med eller vælger at tage afsted uden børn. Er du til alle gode gange 3 og besøger parken ved alle begivenhederne, vil du også se, at nogle af deres rekvisitter bliver genbrug på forskellige kreative måder. Blandt andet Frihedens blå folkevogn, der både bliver pyntet med blomster, græskar og julelys. Derudover kan du også se de smukke buer i alléen, der starter, når du går ind i parken, blive pyntet efter temaet i begivenheden.

Blomsterfestival

Den første store begivenhed i Tivoli Friheden starter i juli med Danmarks største Blomsterfestival. Den første af slagsen blev afholdt i 2020 og Friheden har lovet, at det bliver gentaget igen i 2021 og 2022. Flere tusinde blomster byder dig velkommen overalt i parken og selvom du ikke selv har grønne fingre, så er det stadig en oplevelse at gå rundt blandt de mange kreative opsatser.

Det er ikke kun øjnene, som bliver stimuleret. Du har også mulighed for at deltage i forskellige wordshops, blomsterbingo, lære at binde blomsterbuketter eller høre om hvordan du laver en køkkenhave. Du kommer til både at dufte, smage og mærke blomster på en noget anden måde, end når du går rundt hjemme i haven. Måske kan det også være med til at give dig kreative indspark til, hvordan du selv kan bruge blomster i dit eget hjem.

Tivoli Friheden benytter sig af mange samarbejdspartnere, når de laver de store arrangementer. Det er derfor et stort puslespil, der skal lægges, når de afholder Blomsterfestivalen. Lige fra de mindste opsatser i parken til retterne, der bliver kreeret i restauranterne. Alt omhandler og udvikles omkring blomster og planter. En af de mere kendte er havemanden Claus Dalby, der er at finde i parken til forskellige arrangementer. Men også kokke, blomsterbindere og havebutikker sørge for, at det bliver en unik oplevelse for alle sanser, når du går rundt i parken.

I 2020 blev Blomsterfestivalen bygget op omkring 4 temaer og mon ikke der også vil være temaer at finde i deres 2021 festival.

Tivoli Friheden Blomsterfestival
Tivoli Friheden Blomsterfestival
Tivoli Friheden Blomsterfestival
Tivoli Friheden Blomsterfestival
Tivoli Friheden Blomsterfestival
Tivoli Friheden Blomsterfestival
Tivoli Friheden Blomsterfestival

Halloween i Friheden

Halloween i Friheden foregår i efterårsferien i uge 42 og her bliver parken omdannet til et sted med genfærd, spøgelser og uhygge. Symbolet på Halloween er den orange græskar og i Tivoli ligger de i tusindevis rundt i parken. Halloween er den ældste af de 3 begivenheder i Friheden og er blevet afholdt siden 2007. Selvom det ligger op til en tur med børnene, så kan du sagtens tage afsted uden børn og nyde de smukke udsmykninger.

For at få hele den uhyggelige magi med, så kan du dobbel op på din tur og besøge parken både om dagen og om aftenen. Det er to forskellige oplevelser, du får med hjem. Selvom Halloween med alt dens uhygge, skinner mest igennem, når mørket falder på, så kan du rigtig se alle smukke detaljer i parken om dagen.

Halloween er skåret ned til en uge og derfor kan du også forvente, at Friheden er temmelig fyldt med folk alle dagene. Især fordi det foregår i efterårsferien, hvor børn har fri fra skole. Hvis du ikke er til alt for mange mennesker samlet, så tag ud i parken, når den åbner. Det er mest sidst på dagen og om aftenen, at der er meget fyldt.

Hvis du besøger Friheden med børn, så er der en masse arrangementer, som de kan hygge sig med her ved Halloween. Både skattejagt og græskarskæring og selvfølgelig de forskellige huse, hvor spøgelser og andet uhygge holder til.

Tivoli Friheden halloween
Tivoli Friheden halloween
Tivoli Friheden halloween
Tivoli Friheden halloween
Tivoli Friheden halloween
Tivoli Friheden halloween
Tivoli Friheden halloween

Jul i Friheden

Jul i Friheden foregår fra midten af november til 30. december og er blevet afholdt siden 2016. Hele parken er omdannet til et kæmpe jule- og vinterland med smukke lys, der glimter, masser af juleboder og juletræer. Hvis du har lidt udfordringer med, at juleglæden ikke rigtig vil indfinde sig, så er det bare med at tage en tur i Tivoli. Her er du garanteret at blive bombarderet med så mange smukke juleindtryk, at stemningen vil komme helt af sig selv. Den starter allerede, når du kommer ind i parken.

Hele alléen stråler op med de mange julelys og det store Frit Fald tårn Sky-Tower er blevet indhyllet i blå og klare glimtende lys. Både det 40 meter høje Tårn og Hjertekig på 65 meter, der er helt i rødt, kan ses på langt afstand, hvis du bor lidt i højden i Århus. Husk også at tage turen rundt om den store sø. Her var temaet i 2019 Svanesøen og i 2020 Nøddeknækkeren. Og hele søen er forvandlet til et smuk magisk landskab. Det kan klart anbefales at se det i mørke, når lysene bliver tændt og hele søen lyses op.

Bare for at give en ide om de mange lys, der skinner om kap i Jul i Friheden, så kan du tælle 3.000 julekugler og over 300.000 julelys, der sammen med 700 juletræer og 16 km granguirlander er rundt i parken.

Duften af jul i Friheden

Nu er Danmark jo ikke kendt for at været landet, hvor du kan lave store sne borge. Men desto mindre høre sne og jul sammen, så derfor bliver der strøget 1.000 kg sne rundt i Friheden også. Ingen jul uden Julemanden og den flinke julemand, der holder til i Friheden, har altid tid til en snak både med børn og voksne.

Der er ingen grund til at spise, inden du tager til Jul i Friheden. Faktisk vil du fortryde, hvis du ikke er sulten, når du går rundt blandt de mange madboder. Her finder du alt, som hører julemarkeder til. Lune churros og crepes, varm gløgg og æbleskiver. Duften af brændte mandler og til de sliksultne er der håndlavet chokolade og bolsjer. Ingen jul uden risengrød, som også kan købes i en af madboderne. Eller var det noget med en gourmet hotdog. Hvis du kan lide en god flæskestegburger, så gør dig selv den tjeneste at købe den, når du besøger Friheden. Det er uden tvivl en af byens bedste og så er den toppet med en håndfuld knasende flæskesvær.

Udover de lækre madboder, kan du købe både håndlavet julepynt og smukke værtindegaver, så hold øje med alle boderne, når du går rundt i parken.

Tivoli Friheden jul
Tivoli Friheden jul
Tivoli Friheden jul
Tivoli Friheden jul
Tivoli Friheden jul
Tivoli Friheden jul
Tivoli Friheden jul
Tivoli Friheden jul
Tivoli Friheden jul
Tivoli Friheden jul
Tivoli Friheden jul
Tivoli Friheden jul
Tivoli Friheden jul
Tivoli Friheden jul
Tivoli Friheden jul
Tivoli Friheden jul

Hold øje med Tivoli Frihedens facebook side, her bliver du altid opdateret med alle deres arrangementer. 

Artiklen er ikke sponsoreret.

Nyeste artikler