Hantwerk Århus

Få dansk øl og sydlandsk stemning på Hantwerk ved havnen i Århus..

Går du en tur på Århus Lystbådehavn kan du ikke undgå at lægge mærke til det meget populære Hantwerk, der ligger midt på havnen. Her i de rå lokaler fra dengang, der var fiskerihavn oser charmen hele vejen ud til den store udendørs terrasse. Mange af de rå detaljer fra fortiden er heldigvis blevet bibeholdt og den store bar er perfekt tilpasset resten af lokalet. På Hantwerk kan du købe øl fra Humleland microbryghus, der ligger bag baren. Der bliver på ingen måde lagt skjult på, at stedet også er bryghus med de store bryggerkar, der dekorativt står ved indgangen. Og kreativiteten har da også fået fuld skrue, når der skal findes på navne til det nybygget øl. Hvilket absolut ikke gør stedet mindre charmerende.

21 haner med specialøl

De 21 haner, der er bag baren ved Hantwerk, er fyldt med specialøl og er du mere til vin, så kan glasset også fyldes med det. På menukortet kan du finde lækre småretter til dine drikkevarer og er tidspunktet til en lidt større middag, er det også at finde på kortet. Er du i tvivl om den øl, som du vælger lige er dig, så er der mulighed for at prøvesmage øllen inden du bestiller. Er du typen, som altid har svært ved at beslutte dig hvad du skal bestille, så er det bare at fortælle personalet, hvad du normalt kan lide. Så finder de den smag, som matcher bedst.

Skal der lige trykkes lidt mere på den sydlandske stemning, så kan du gå all in på “lad os lade, som om vi er i syden” og bestille en kande spansk Sangria og måske kombinere med lidt let tapas.

Hantwerk er for alle, ung som gammel. Her mødes kollegaer, venner og familier til et par timers hygge og snakken går frit hen over bordene. Personalet er med deres uformelle fremtoning med til at bidrage til den gode stemning og altid klar på en snak om alt og ingenting.

Når du sidder og nyder din øl, så løft lige hovedet og tag et kig rundt i lokalet. Afslut med at kigge rundt på loftet og sug hele den rå stemning til dig. Lige fra de store træ tønder, der ligger over baren til de rå bjælker rundt i lokalet og de mange udsugningsrør i loftet, der ligesom blender in med resten af inventaret.

Hantwerk Århus
Hantwerk Århus

Humlelands store bryggerkar fylder hanerne med lækkert fadlagret øl for enhver smag. Her er både mørkt og lys øl med smagen af nødder, frugt og krydderier. Er du ikke lige til indtagelse af øl eller vin, så kan du også købe sodavand, selvfølgelig også brygget af Humleland. 

En anden samarbejdspartner er naboen, Surf Agency. Her kan du sidde i et af deres vildmarksbade i varmt vand og nyde de kølige øl fra Hantwerk, hele året rundt. Sidder du på terrassen, fornemmer du klart, at de to steder stemningsmæssigt næsten flettes ind i hinanden.

Hantwerk er råhygge året rundt. Om sommeren, når de store porte er åbne og hele stedet er en stor festlig sammenkomst. Om vinteren, når der nydes en genstand i de varme indedørs omgivelser.

Hantwerk Århus
Hantwerk Århus

Et kig oppe under loftet med rørene, der går på kryds og tværs

Hantwerk Århus
Hantwerk Århus

Når solen brager ned over Århus, så er den store udendørs terrasse ved Hantwerk fyldt med gæster. Med første parket lige ned til havnekajen med lystbådene og Århus Ø i baggrunden kunne du lige så godt sidde på en cafe ved en spansk havn. Er du ikke overbevist endnu, så bliver du, når skumringen kommer snigende og lysene bliver tændt.

Find Hantwerk på deres hjemmeside.

Følg også Humleland på deres hjemmeside.

Artiklen er ikke sponsoret

Nyeste artikler