Aarhus Inside logo

Tosca opera

Tosca

Dato

Start

Hvor

Arrangør

Oplev Tosca opera

Tosca opera

Bliv betaget af Puccinis mesterlige opera, Tosca, i Den Jyske Operas dramatiske opsætning, der er fyldt med passion, jalousi og revolution. Oplev en kraftfuld kærlighedshistorie indpakket i en politisk thriller, hvor ingen overlever. Gå ikke glip af Tosca’s fascinerende musik, inderlige arier og det mægtige Te Deum præsenteret af et storslået kor.

Under ledelse af den berømte tenor José Cura, præsenterer Den Jyske Opera Tosca i en betagende iscenesættelse og scenografi, med levende og dygtigt udført musik leveret af Aarhus Symfoniorkester.

José Cura, en operalegende, er både instruktør, scenograf og lysdesigner for dette værk, efter at have spillet Cavaradossi, Tosca’s elsker, mange gange.

Historien kredser om Floria Tosca, en smuk sangerinde og hendes elsker, Mario Cavaradossi, en maler og politisk revolutionær, der kæmper imod den magtliderlige politichef Scarpia. I et farligt spil af magt og forræderi, betaler alle tre hovedpersoner den ultimative pris.

Denne betagende forestilling byder på internationalt anerkendte sangere som Stefania Dovhan, Sergey Polyakov, David Kempster og Zaza Gagua, sammen med et storslået kor bestående af Den Jyske Operas Kor, unge talenter fra TalentU og Skt. Clemens Drengekor. Dirigent Vincenzo Milletari vil lede Aarhus Symfoniorkester.

Tosca opføres på italiensk med danske overtekster.

Praktisk vedr. Tosca

Spilletider:
Tirsdag 15/8 – kl. 19.30
Onsdag 16/8  – kl. 19.30
Fredag 18/8 – kl. 19.30
Lørdag 19/8 – kl. 15.00 (få billetter tilbage)
Tirsdag 22/8 – kl. 19.30
Onsdag 23/8 – kl. 19.30

Køb billet til Tosca

Billetpris 305 kr. – 795 kr.
Varighed: ca. 2 timer og 30 minutter inkl. pause
Store sal

José Cura står som multikunstneren bag Tosca, idet han har ansvar for instruktion, scenografi og lysdesign. Kostumer og assistent scenografi er givet liv af Silvia Collazuol, mens den musikalske ledelse varetages af Vincenzo Milletari.

Forestillingens karakterer er portrætteret af følgende talentfulde sangere: Stefania Dovhan optræder som Tosca, Sergey Polyakov spiller rollen som Cavaradossi, David Kempster portrætterer Scarpia, Zaza Gagua er Angelotti, Andreas Winther optræder som Sakristanen, Jens Jagd tager rollen som Spoletta, Morten Wang er Sciarrone og Jani Kyllönen fremstår som fangevogteren.

Musikken udføres af Aarhus Symfoniorkester og understøttes af kraftfulde kor: Den Jyske Operas Kor, unge talenter fra TalentU, Skt. Clemens Drengekor, samt X-traKor.

Giacomo Puccini står bag musikken, og Luigi Illica og Giuseppe Giacosa har skabt librettoen til dette mesterværk, der første gang blev opført den 14. januar 1900 på Teatro Costanzi i Rom.

 

Find oplevelser i Aarhus i Eventkalenderen

Aarhusinside.dk er en platform, der samler og formidler information om events i Aarhus.
Vi opdaterer løbende vores hjemmeside med nye events, men vi kan ikke garantere, at alle informationer er fuldstændig korrekte. Der kan forekomme ændringer i datoer, tidspunkter, priser og andre detaljer. Vi opfordrer derfor til, at du altid dobbelttjekker informationen hos arrangøren af eventet, inden du planlægger din deltagelse.

Har du spørgsmål til et specifikt event? Kontakt da venligst arrangøren direkte. Du finder kontaktoplysninger på eventens hjemmeside eller på Aarhusinside.dk.

Her er et par tips til at bruge Aarhusinside.dk:

  • Brug søgefeltet til at finde specifikke events.
  • Browse kategorierne for at finde events, der matcher dine interesser.
  • Følg os på Facebook og Instagram for at få inspiration og opdateringer.