Aarhus Inside logo

Margrethe – ny, dansk musical

Margrethe

Dato

Start

Hvor

Arrangør

Oplev Margrethe – ny, dansk musical

Margrethe – ny, dansk musical

Kom med på en majestætisk rejse i Danmarks historie gennem Margrethe-musicalen

Musicalen Margrethe er en fortælling, der fletter vores fælles danske historie sammen gennem hovedpersonen, der forener os alle – vores dronning.

Det er en storslået fortælling, der strækker sig over 50 år på tronen, fyldt med bemærkelsesværdige oplevelser og vigtige begivenheder.

Dette stykke af Danmarks historie er genfortalt med helt ny komponeret musik, og en spektakulær opsætning bestående af 24 skuespillere og 18 musikere!

Nogle af de medvirkende er Ulla Henningsen og Xenia Lach-Nielsen, der indtager rollen som H.M. Dronning Margrethe II, Peter Schrøder som H.K.H. Prins Henrik, Emilie Groth som den unge Prinsesse Margrethe og Kristian Boland som Kong Frederik IX.

Deltag i en fejring af H.M. Dronning Margrethe II med en ny, grandios dansk musical. I denne jubilæumsforestilling vil vi følge dronningens livsrejse og fejre hendes 50-årige regeringstid på den danske trone gennem nykomponeret musik og forbløffende scenekunst.

Urpremieren på Margrethe-musicalen finder sted på Det Kongelige Teater i juni 2023, før den gør sin entré på Store Scene i Musikhuset i august 2023.

Den inspirerende fortælling bag musicalen Margrethe

Dronning Margrethes kærlighed til teater, ballet og opera stammer fra barndommen, hvor hendes far, Kong Frederik 9., tog hende med i Det Kongelige Teater. Hendes passion for teater har siden ført til utallige kostume- og scenebidrag i forskellige forestillinger. Derfor bliver dronningens kærlighed til teater en essentiel del af musicalen.

Musicalen Margrethe vil fortælle Dronningens livshistorie på en musikalsk og innovativ måde. Fra hendes fødsel under nazisternes besættelse af Danmark i april 1940, til grundlovsændringen i 1953, der gjorde hende til tronfølger som trettenårig. Fra kærlighedsaffæren og ægteskabet med Prins Henrik til et liv i mediernes spotlight. Dette er en enestående fortælling, der væver sammen Danmarks historie fra 1940 til nutiden, gennem Dronning Margrethes liv.

Bag kulissen på musicalen
“Vi ønsker at skabe en hjertevarm musical, der ærer Danmarks Dronning med respekt,” udtaler Lasse Aagaard, Thomas Høg og Sune Svanekier, der står for musikken og tekstene i musicalen.

Trioen Høg-Aagaard-Svanekier garanterer for en musical i verdensklasse. De har allerede en række anmelderroste forestillinger bag sig, inklusiv musicalerne Jordens Søjler og Skammerens Datter på Østre Gasværk. Instruktør Mads M. Nielsen vil stå for iscenesættelsen, mens Mikkel Rønnow vil være dirigent.

Forestillingen er produceret af Mikkel Rønnow Musicals i samarbejde med H.C. Andersen Festivals og TOCA Records, blandt andre. Kom og oplev denne fantastiske rejse gennem tiden og fejr vores elskede Dronning Margrethe II på en unik og uforglemmelig måde.

Køb billet til Margrethe

Pris 125-795 Kr.
Varighed ca. 2 timer og 40 minutter
Musical
Store sal

Spilletider
Tirsdag 29/8 kl. 19.30
Onsdag 30/8 kl. 19.30
Torsdag 31/8 kl. 19.30
Fredag 1/9 kl. 19.30
Lørdag 2/9 kl. 15.00
Lørdag 2/9 kl. 19.30
Søndag 3/9 kl. 15.00
Søndag 3/9 kl. 19.30
Torsdag 7/9 kl. 19.30
Fredag 8/9 kl. 19.30
Lørdag 9/9 kl. 15.00
Lørdag 9/9 kl. 19.30
Søndag 10/9 kl. 15.00

Find oplevelser i Aarhus i Eventkalenderen

Aarhusinside.dk fungerer udelukkende som en formidlingsplatform for de events, der præsenteres på vores side.
Vi forsøger så vidt som muligt at holde os opdateret omkring ændringer. Dog påtager vi os ingen ansvar for eventuelle ændringer, aflysninger eller udsolgte events.
Vi er primært dedikeret til at levere relevant og opdateret information om events i Aarhus, men opfordrer brugere til direkte at kontakte eventarrangørerne ved eventuelle spørgsmål eller behov for yderligere information om de enkelte events.