Aarhus inside fritlagt logo

Artos Festival 2023

Artos Festival

Dato:

Eventet starter:

Hvor foregår det:

Arrangør:

Oplev Artos Festival 2023

Artos Festival 2023

Artos Festival 2023 – Cronholm/Knuffke/Andersson/ARTOS

Artos Festival er en kammermusikfestival i Aarhus hvor strygekvartetten Artos Kvartetten er gennemgående ensemble og kunstnerisk ledelse. Festivalen havde debut i 2022, så denne sæson bliver anden gang festivalen afholdes.
Artos Kvartetten består af tre solospillere fra Aarhus Symfoniorkester, nemlig violinisterne Tue Lautrup og Sarah Foldager og cellist Brian Friisholm. Den sidste musiker i kvartetten er bratschist Sanna Ripatti fra Ensemble MidtVest. Kvartetten har siden 2015 været koncertaktiv i landets musikforeninger og på streaminger under corona-nedlukningen. De gik viralt med en streaming af Barbers ”Adagio”. Artos kvartetten har tidligere spillet med bl.a. Trio con Brio, Mathias Kjøller, Tanja Zapolski og Lelo Nika. Kvartettens repertoire strækker sig fra klassisk/romantisk musik til moderne og genrebrydende konstellationer med jazz- og verdensmusik.

Som en del af festivalens koncept, laver kvartetten en genrebrydende koncert. I år er det med jazzbassist, Thommy Andersson, som tager to fantastiske musikere med: sanger Josefine Cronholm og trompetist Kirk Knuffke. Med udgangspunkt i værker skrevet af Andersson, vil Artos Kvartetten eksperimentere med hvordan de får strygekvartet og jazztrio til at svinge sammen.

Thommy Anderssons musik undersøger diversiteten i folklore, menneskelig og miljømæssig særhed, samt komponistens rolle i bredeste forstand. Synergi mellem improvisation og komposition er et gennemgående element i hans virke som komponist, men også som musiker. Musikken handler ofte om tid, afstand, nærhed og langsommelighed. En hybrid mellem partitur og improvisationsmusik.
En uropførelse af værket `For the sake of being` vil opføres, specialskrevet til Artos kvartetten og impro-trioen Near the Pond. Der vil til koncerten, udover Anderssons musik, være sange fra Josefine Cronholm og Kirk Knuffke, med digte fra Carl Sandburg, og japanske Saigyo digte. Udover samlingen af nyskrevne og ældre sange kommer Artos kvartetten at spille 3 satser fra Thommy´s `Concerto for string Quartet in 9 movements`.

Artos Festival foregår i Helsingør Theater i Den Gamle By. Se mere omkring Helsingør Theater her.

Billetter købes her

Der kan også købes partoutbillet til hele festivalen

Se flere spændende oplevelser i Aarhus

Aarhusinside.dk fungerer udelukkende som en formidlingsplatform for de events, der præsenteres på vores side.
Vi forsøger så vidt som muligt at holde os opdateret omkring ændringer. Dog påtager vi os ingen ansvar for eventuelle ændringer, aflysninger eller udsolgte events.
Vi er primært dedikeret til at levere relevant og opdateret information om events i Aarhus, men opfordrer brugere til direkte at kontakte eventarrangørerne ved eventuelle spørgsmål eller behov for yderligere information om de enkelte events.