Aarhus Inside logo

Artos Festival 2023 – Åbningskoncert

Dato

Start

Hvor

Arrangør

Oplev Artos Festival 2023 – Åbningskoncert

Artos Festival 2023 – Åbningskoncert

Artos Festival er en kammermusikfestival i Aarhus hvor strygekvartetten Artos Kvartetten er gennemgående ensemble og kunstnerisk ledelse. Festivalen havde debut i 2022, så denne sæson bliver anden gang festivalen afholdes.
Artos Kvartetten består af tre solospillere fra Aarhus Symfoniorkester, nemlig violinisterne Tue Lautrup og Sarah Foldager og cellist Brian Friisholm. Den sidste musiker i kvartetten er bratschist Sanna Ripatti fra Ensemble MidtVest. Kvartetten har siden 2015 været koncertaktiv i landets musikforeninger og på streaminger under corona-nedlukningen. De gik viralt med en streaming af Barbers ”Adagio”. Artos kvartetten har tidligere spillet med bl.a. Trio con Brio, Mathias Kjøller, Tanja Zapolski og Lelo Nika. Kvartettens repertoire strækker sig fra klassisk/romantisk musik til moderne og genrebrydende konstellationer med jazz- og verdensmusik.

Til åbningskoncerten har kvartetten inviteret fire af deres kolleger fra Aarhus Symfoniorkester: Oliver Nordahl på obo, Maksim Karpinskii på fagot, David McIlfatrick på kontrabas og Anders Lynghøj på slagtøj. På programmet er blandt andet Mozarts 2. strygekvintet i udgaven med obo i stedet for 1.violin, og Francaix´s divertissement for fagot og strygekvintet.

Oboisten Oliver Nordahl startede sin karriere i Tivoli-Garden. Han debuterede fra konservatoriet i 2014 og vandt stillingen som 1.oboist i Aarhus symfoniorkester i 2010.
Fagottisten Maksim Karpinskii har fra 2003-2022 spillet i Sankt Petersborg Philharmonic Orchestra og Marinsky Teatret i Sankt Petersborg. Maksim tiltrådte i sommer 2022 stillingen som 1. solofagottist i Aarhus Symfoniorkester.
Kontrabassisten David McIlfatrick er uddannet på Royal College of Music i London hos professor Thomas Martin samt Royal Birmingham Conservatoire. Derefter har han spillet med mange af de store orkestre i Storbritannien, og siden 2014 været 1. Solobasist i Aarhus Symfoniorkester.
Slagtøjsspilleren Anders Lynghøj er uddannet ved Det Fynske Musikkonservatorium med debut i 2010. Fra 2009-10 var han janitshar i Prinsens Musikkorps, og siden 2010 har han været 1. solojanitshar i Aarhus Symfoniorkester. Han har desuden undervist på Det Jyske Musikkonservatorium og Det Fynske Musikkonservatorium.

Artos Festival foregår i Helsingør Theater i Den Gamle By. Se mere omkring Helsingør Theater her.

Køb billet

Der kan også købes partoutbillet til hele festivalen

Find oplevelser i Aarhus i Eventkalenderen

Aarhusinside.dk fungerer udelukkende som en formidlingsplatform for de events, der præsenteres på vores side.
Vi forsøger så vidt som muligt at holde os opdateret omkring ændringer. Dog påtager vi os ingen ansvar for eventuelle ændringer, aflysninger eller udsolgte events.
Vi er primært dedikeret til at levere relevant og opdateret information om events i Aarhus, men opfordrer brugere til direkte at kontakte eventarrangørerne ved eventuelle spørgsmål eller behov for yderligere information om de enkelte events.