Aarhus Inside logo

Aarhus Art Prize

Aarhus Art Prize

Dato

Start

Hvor

Arrangør

Oplev Aarhus Art Prize

Aarhus Art Prize

Vi byder dig velkommen til Aarhus Art Prize prisoverrækkelsesceremoni torsdag den 11. maj kl. 15 i Kunsthal Aarhus! Dette år vil Aarhus Art Prize uddele to priser:

Talentprisen går til en afgangsstuderende fra Det Jyske Kunstakademi i 2023, hvis afgangsværk har skilt sig særligt ud.
Soloprisen gives til en tidligere dimittend fra et dansk akademi (eller et tilsvarende akademi) der indenfor de seneste fem år efter dimission har gjort en særlig indflydelse i Aarhus gennem deres nylige arbejde.
Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice, vil overrække begge priser. Alle er hjerteligt velkomne!

Aarhus Art Prize fejrer ung kunst i Aarhus og støttes af lokale kulturinstitutioner, herunder Kunsthal Aarhus, Godsbanen, Aarhus Billedkunstcenter, Jyllands-Posten og ARoS. Formålet er at fremme og fastholde kunstnerisk talent og styrke Aarhus som en pulserende kulturby.

Talentprisen inkluderer et beløb på 30.000 kroner og en invitation til at holde en artist talk på Kunsthal Aarhus, åben for alle. Soloprisen består af et karriereforløb, der udover et beløb på 30.000 kr. tilbyder kunstneren muligheder for at arbejde hen imod en udstilling i eller nær Jyllands-Postens nye domicil i Aarhus Sydhavnskvarter.

Aarhus Art Prize er blevet uddelt siden 2018 af Kunsthal Aarhus, ARoS og Godsbanen. Fra 2023 består prisen af de to ovenstående priser og støttes også af Jyllands-Posten og Aarhus Billedkunstcenter. En jury bestående af repræsentanter fra de involverede institutioner vælger prismodtagerne, og hvert år inviteres et eksternt jurymedlem. I 2023 er det freelance kurator og kritiker Maria Kjær Themsen.

Aarhus Art Prize er støttet af Salling Fondene.

Find oplevelser i Aarhus i Eventkalenderen

Aarhusinside.dk er en platform, der samler og formidler information om events i Aarhus.
Vi opdaterer løbende vores hjemmeside med nye events, men vi kan ikke garantere, at alle informationer er fuldstændig korrekte. Der kan forekomme ændringer i datoer, tidspunkter, priser og andre detaljer. Vi opfordrer derfor til, at du altid dobbelttjekker informationen hos arrangøren af eventet, inden du planlægger din deltagelse.

Har du spørgsmål til et specifikt event? Kontakt da venligst arrangøren direkte. Du finder kontaktoplysninger på eventens hjemmeside eller på Aarhusinside.dk.

Her er et par tips til at bruge Aarhusinside.dk:

  • Brug søgefeltet til at finde specifikke events.
  • Browse kategorierne for at finde events, der matcher dine interesser.
  • Følg os på Facebook og Instagram for at få inspiration og opdateringer.