Bådcafe Marselisborg havn aarhus

Gør dit cafebesøg til en gyngende oplevelse på Bådcaféen på ægte matrosmanér.. 

Her får du skøn cafe om dagen og lækre cocktails om aftenen.

Bådcaféen, der ligger i Marselisborg havn har uden tvivl en af de smukkeste beliggenheder i Århus. Og sidder du ikke udenfor på deres terrasser og nyder udsigten til Århus bugten og Marselisborg skovene, så er der også masser af bådhygge indenfor i den smukke cafe.

En båd fuld af historier

Før den smukke bådcafe også kaldet Sorte Louis kom til Århus har den haft en langt liv på de danske farvande.  Efter at den blev bygget tilbage i 1950 begyndte den sit arbejdsliv som  færge mellem Horsens og Endelave indtil det blev tid til at skifte arbejdsplads i 1968. Sorte Louis var dog ikke helt færdig med at være færge og indtil 2000 blev den brugt til forskellige færgesejladser. I den periode havde den haft flere forskellige ejere og en af dem købte faktisk Sorte Louis for den store sum af 1 kr.

I 2016 blev Sorte Louis købt af Tina og Preben og kom herefter til Århus, hvor den nu ligger og skvulper i Marselisborg Havn med udsigt til den smukke Århus bugt med skovene i horisonten.

Når du træder ind på Bådcaféen fornemmer du med det samme skibets historie. Indretning af mørkt poleret træ og læderstolene kombinere med de lange barborde er skabt i smuk harmoni med Sorte Louis lange liv. Og som en perfekt krølle på hele oplevelsen, der viser dig, at du befinder dig på en bådcafe, så bærer personalet alle skibsuniformer.

Er der tid mellem kunder, så er de servicemindede tjenere og både Tina og Preben, der ejer båden alle klar på en sludre, både om Sorte Louis og havnelivet i Marselisborg havn. Og ellers kan du følge turen rundt i caféen og læse hele historien om båden på de billeder, der hænger på væggen.

Bådcafe Marselisborg havn aarhus
Bådcafe Marselisborg havn aarhus

Som det hører sig hjemme på en båd, så er der selvfølgelig flere dæk på Sorte Louis. Det nederste bliver brugt som køkken, mens det midterste er indrettet til spisende gæster. Her kan du nyde både din brunch, frokost og middag.

En tur op at trapperne og du befinder dig på øverste dæk, der er indrettet som en hyggelig cocktailbar. Her kan du sidde om fredagen og nyde lækre cocktails, mens Sorte Louis gynger let frem og tilbage i vandet. Helt ude i stævnen af båden er der også siddepladser udenfor og her har du udsigten til hele Marselisborg havn.

Er vejret samarbejdsvillig, så har Bådcaféen havnens smukkeste udsigt fra de store terrasser. Her kan du følge med i livet på vandet, med surfere og bådene der kommer igennem indsejlingen til havnen.

Bådcaféen har åbent hele året rundt og gør dig selv den tjeneste at besøge stedet både i dagtimerne og også når mørket falder på. Det er to helt forskellige oplevelser af havnen, som du får med hjem og begge som skal opleves.

Tina og Preben, der ejer Bådcaféen sammen med deres 3 børn, bor selv i husbåd på Marselisborg Havn sammen med deres skibshund. Her er de en inkarnerede del af havnelivet.

Bådcafe Marselisborg havn aarhus
Bådcafe Marselisborg havn aarhus
Bådcafe Marselisborg havn aarhus
Bådcafe Marselisborg havn aarhus

Følg Bådcaféen på deres hjemmeside

Artiklen er ikke sponsoret

Nyeste artikler