Øst for Paradis Aarhus

I Paradisgade midt i Latinerkvarteret i Århus ligger den smukke gamle Øst for Paradis biograf..

Navnet Øst for Paradis er opkaldt efter gaden, hvor biografen ligger og så var den første film, der blev vist i biografen selvfølgelig også klassikeren fra 1955, Øst for Paradis med James Dean. Det følges også næsten som at tage et skridt tilbage i tiden, når du træder ind i den smukke biograf, der ligger i de ældre bygninger i Paradisgade. Her kommer du ikke kun for at se film, men for at få en oplevelse fra hele paletten af indtryk.

En anderledes biograf

Du kommer ikke kun i Øst for Paradis, når den sidste nye film skal ses på det store lærred. I de charmerende lokaler, der er delt op i flere rum og for den sags skyld også etager, kan du sidde og nyde en kop kaffe, et glas vin eller specialøl og hyggesnakke hen over bordet. Du kan slænge dig på en af puderne i de store vindueskarme med udsigt ud til en århusiansk baggård. Caféen byder på nok af lækkerier i form af drikkevarer og snaks.

Ja selv studerende benytter den rolige stemning, der hviler over hele biografen, til at sidde og fordybe sig i deres studier. Her kan du få et frirum fra byens summen, der kommer dig i møde, når du går ud af døren og træder ud i Latinerkvarteret.

I Øst for Paradis vises film fra hele verden og her behøver sproget nødvendigvis ikke være engelsk. Tværimod, så finder du ingen Hollywood film i nogle af de 7 sale i biografen. Her bliver film håndplukket til deres publikum uanset sprog og det giver dig mulighed for at se film, som de store biografkæder ikke viser.

Udover at vise film fra andre større danske filmudlejere, så tager Øst for Paradis også selv på årlige filmfestivaler. Her udvælger de 10 film, gerne uafhængige og kunsteriske film, der ellers ikke vil blive vist i Danmark. Disse film bliver også tilbud til udlejning til andre biografer, så de kan nå et større publikum.

Øst for Paradis Aarhus
Øst for Paradis Aarhus

Film i Øst for Paradis

Udover de daglige film, som du kan se i biografen, så er her også ugentlige arrangementer. Især er Øst for Paradis populær for deres babybio og seniorbio. Og så har du mulighed for at komme “down memory lane”, når der vises ældre film klassikere og film fra bl.a. 90’erne.

Du kan også fejre din fødselsdag eller arrangere det næste firmamøde i ét af lokalerne i biografen.

Og så var det måske også en ide at tage herind næste gang du skal ud til søndagsbrunch og efterfølgende slutte af med en en god film.

Selvom biografen er fra 1978 og ligger i en af de ældre bygninger i Århus, så er kvaliteten, når film skal vises helt i top. Både når det kommer til biografsæderne og til lyden, der kommer ud i salen.

Du kan blive medlem af Paradisets Engle, hvor du for 500 kr. pr. stk. kan købe folkeaktier. Så er du med til at bevare og støtte Øst for Paradis biografen. Du kan se mere på biografens hjemmeside, hvordan du bliver medlem.

Øst for Paradis Aarhus
Øst for Paradis Aarhus

Se oversigten over film og arrangementer på biografens hjemmeside.

Øst for Paradis Aarhus

Øst for Paradis cafe

Det første du møder, når du kommer ind er billetsalg og cafe området, hvor du kan købe drikkevarer og snacks. Her er lange sofabænke op af væggen og et stort langbord i træ med læderstole rundt om. I de store vinduer ligger puder, hvor du kan sidde og sludre eller nyde roen fra lokalet.

Køb af filmplakater

Så det op af et par trappetrin og til det næste lokale, hvor de mindre borde indbyder til studiearbejde eller lidt hyggesnak inden filmen. Her kan du også bladre lidt i stakken af filmplakater, som du kan købe for 25 kr. Eller låne en af bøgerne, der ligger til afbenyttelse og leve dig ind i en spændende historie.

Biografen

Den sidste del af biografen er ned af en spindeltrappe, hvor du også finder toiletter og nogle af de 7 sale. Rundt i biografen er der charmerende kroge med stole og cafeborde og den rustikke og ældre klassiske indretning er så perfekt gennemført, at det er helt æstetisk.

Øst for Paradis Aarhus
Øst for Paradis Aarhus
Øst for Paradis Aarhus

Nyeste artikler